http://www.heit.no Familieblogg: Når man først har fått sitt pass påskrevet...

torsdag, februar 09, 2006

Når man først har fått sitt pass påskrevet...

Enda er ikke klokken 01:00, men det er like før. Nedover gaten labber Fallan midt i veien. Det er masse snø på fortauene, men Fallan hadde nokk labbet midt i veien likevel.

Like sikkert som at Fallan labber midt i veien er at han møter en politibil. Politiet må alltid sjekke hva Fallan gjør, så de snur bilen rundt og følger etter Fallan. Da får Onkel tid og initiativ til å fotografere dem.



Fallan kom sjevt ut som barn, ble mobbet på skolen og holdt seg mest sammen med dyr. Han elsker dyr. Alle dyr! Mennesker har han lite kontakt med.

Han er en av Hortens spesielle personligheter. En av dem som farger byen så den får en personlighet. Uten slike mennesker ville byen vært grå og trist.

Fallan er så kleptoman som det går an å bli. Han er snill, men klarer ikke holde fingrene unna om det går an å stjele noe, uansett om det har noen verdi eller om han har bruk for det. Han er også litt skremt av seg derfor har han alltid en kjepp i hånden som han kan slå med om noen angriper han.

Da Fallan fyllte 50 år ble han dømt til fengsel for femtiende gang. Han spurte dommeren om ikke han kunne få rabatt, siden det var gang nummer 50 og at han var 50 år, men da lo dommeren.

Ingen har noengang sittet så mange ganger i fengsel i Norge som Fallan. Han er ikke dum. Han har lest juss mens han har sittet i fengsel og kan norges lover inn og ut. Noen ganger når jeg prater med han er han full av intressante ideer. Andre ganger syter han litt over at alle tror han er slem og farlig. Han ønsker at han kunne startet med blanke ark, men det er jo ikke så lett.

Alle gjør feil og alle trenger blanke ark. Fallan kommer aldrig til å slutte å stjele, det klarer han ikke. Politiet kommer alltid til å snu og følge etter Fallan for å sjekke om han har gjort noe galt igjen.

- Jeg har aldrig fått til noe i livet mitt og alle synes jeg er en tulling, sa Fallan en gang til Onkel Doffen.

Men det stemmer jo ikke, for Fallan er en av de viktige personene som farger Horten, som gjør at det er trivelig å bo her.

Jeg vil også være med å farge Horten på min måte. Det er nok ikke så mange som legger merke til Onkel Doffen, men det er mange som trenger et smil og en liten klapp på ryggen når snøen laver ned.

Onkel Doffen sender en klem til alle som trenger blanke ark og litt lys etter klokken 01:00

6 Comments:

At 11:07 a.m., Blogger BESTEFARS BLOG said...

Hei Onkel Doffen!

Det er en nydelig beskrivelse du gir av Fallan. Det er godt å kunne se de fine sidene i et menneske som Fallan. Egentlig burde noen skrive en bok om Fallan, en biografi. I tråd med det synet du har på ham.
Men det er jo ikke sikkert at Fallan vil sette pris på det. Kanskje det beste en kan gjøre for ham er nettopp det du gjør: Å være hyggelig mot ham og la ham forstå at du respekterer ham og liker ham

 
At 12:36 p.m., Blogger tvangslitterær said...

snok like blanke ark. snok har en bunke. gir blanke ark til alle. snok gi blanke ark til Fallan også. hver dag.

 
At 10:46 p.m., Blogger tore stenberg said...

jeg liker også fallan, samfunnet trenger mange fallan`er,det går fint og starte med blanke ark igjen, for noen og enhver, kanskje verden hadde sett litt anderledes ut da,hvem vet

 
At 12:28 a.m., Blogger Onkel Doffen said...

Onkel Doffen synes at blanke ark er mye finere enn Munch malerier.

 
At 12:21 a.m., Blogger BESTEFARS BLOG said...

Bestefar er også gruelig glad i Blanke Ark. Men døm går så fort unna døm arka.

Jeg får trøste meg med visa: "Du ska få en dag i mårå.."

Da blire både blanke ark og masse blyfanter.

1000 tack for hjælpa i dag Onkel Doffen.

 
At 11:59 p.m., Blogger Frans Ibon said...

det finnes en fanklubb til fallan på facebook om du er interessert

 

Legg inn en kommentar

<< Home